Artiști muzicali români

Artiști muzicali români sunt adesea cei mai talentați din lume, de la scriitorii de melodii și compozitorii care transformă un gen sau altul într-o febră permanentă în rândul publicului până la interpretii care cântă imortalizând memoria a milioane de oameni.

România este casa unor artiști muzicali talentați, creatorii de muzică povenind din întreaga țară și producând piese de top clasate în toată Europa. Din afara țării, Tudor Gheorghe, Mihai Constantinescu sau Angela Similea pot fi numite marile voci ale culturii naționale.

De asemenea, Romania are fanii ei destul de loiali: Inna, Carla’s Dreams, Alex Velea, Delia, Edward Sanda sau Randi au ales numele lor pe listele României datorită melodiilor lor frumoase și explicit pentru muzica tarii.

Cea mai mare surpriză din ultimii ani a fost activitatea unora dintre cei mai tineri artişti, atunci când au ieşit din anonimat și s-au alăturat starurilor deja instituţionale. Acestea includ trupe precum Vunk, Alternosfera sau Subcarpati. Aceste punk-rock, hip-hop-uri şi trenuri electro se ascultă în mod constant pe ritmuri moderne.

Înregistrând la scară naţională, artiștii români sunt la curent cu tendinţele din zilele noastre şi se bucură să-şi împartasească creativele prin media digitală – totul cu scopul de a reuşi peste graniţele naţionale.

Un număr tot mai mare de artiști muzicali români s-au remarcat în ultimele decenii pe scena internațională. Printre ei se numără câteva dintre cele mai iubite voci și interpretări ale generației noastre.

Unul dintre cei mai îndrăgiți artiști muzicali români contemporani este Delia. Fiind o voce cu o frumusețe unică, Delia a cucerit audiențele din întreaga lume cu melodiile sale romantice și energice. De la piesele de suflet „Dar si eu te iubeam” și „Da, mama” la hit-urile energice „Ramai cu bine” și „Cine m-a facut om mare”, Delia este o voce care are ceva pentru toată lumea.

Un alt artist popular al momentului este Gheorghe Zamfir. Maestrul naiului a cântat melodii tradiționale românești încă de la vârsta de 13 ani și a stabilit standarde nu doar pentru „nai”, cât și pentru genuri muzicale precum muzica balcanică sau „world music”. Mai multi castigatori Grammy, precum Santana, Sting si Andrea Bocelli au co-lucrat cu el, transformandu-l intr-unul dintre cei mai influenti artistii instrumentalisti ai generatiei sale.

În ultimii ani au apărut numeroase noi talente pe scena muzicii românești. Printre ei se numără Amna, un om de radio și producător de încredere, recunoscut internaţional pentru melodiile sale fermecatoare și versuri unice. Investind în egalitatea de gen a industriei și diversitatea artisitică, Amna devine din ce în ce mai popular atat prin muzica sa comtemporana cat si prin munca sa de suflet in suportarea provocari facede de femei în industria muzicala.

Pe această listă ar trebui să fie menţionate incredibila Andra şl trupa sa The Backtones şl manelistii Carla’s Dreams, Alexandru Nedelcu şl Smiley. Acest panoplie variat impresioneazã publicul prin combinatii surprinzãtoare ale stilurilor si genurilor variate: pop, rock, clasic, manele etc. Prin trupete formidabile şl voci care au rãsunat cãtre milioane de oameni în festivals, concert si emisiuni tv – ce reprezintã o buna parte a istorie contemporane a Românie – aceste artisiti ne fac mandri şl aduc Romanie in prim planul scene trinamentale internaţionale.