Formații Românești

Muzica Rock a luat avânt în România comunistă în anii 1960, o temă controversată în propaganda regimului împotriva culturii occidentale. În anii șaizeci, muzicienii români de stat au încercat să ia parte la concursuri internaționale de muzică și să-și modernizeze muzica, analizând compozitorii francezi și germani. Aceste condiții au avut încă o influență puternică asupra muzicii produse mulți ani mai târziu.
Rock n Roll nu a obține un punct de sprijin în România comunistă, până la începutul anilor 1960. Multumesc pentru muzica rock, care a câștigat rapid impuls și popularitate în România comunistă în anii 1960 „s, a fost reglementată și-a permis să se dezvolte în țară, declanșând o diferență de generații nu spre deosebire între Vest și alte țări Est-Europene. Metropol este puțin cunoscut, dar se spune că scena rock maghiară din Transilvania era destul de plină de viață la sfârșitul anilor șaptezeci și mijlocul anilor optzeci.
Metropol este probabil cea mai cunoscută dintre aceste trupe, dar există cel puțin o duzină de trupe care merită menționate. Semnal M.-legendara trupă din România vine din Kolozsvar, Cluj-Napoca. Au adus un sunet violet profund rockului românesc și au început.
Ca membru fondator și creative vigoare a celebra trupa Sarmalele Reci, invitat special români și saxofonistul Mihai Iordache a fost, de asemenea, parte din Arta Rock Ansamblu Kumm înainte de fondarea propria jazz și funk ansamblu De Iordaches. Din 2009 conduce Fiver House Records, o casă de discuri pe care a fondat-o împreună cu soția sa Nina și care este dedicată muzicii românești de jazz.
Compozițiile video combină moartea, thrash-ul progresiv, jazz-ul, mathcore-ul, zgomotul ambiental și sunetele originale pentru a transforma un simplu concert rock într-un spectacol principal audiovizual. Taine, o bine-cunoscuta trupă românească cu mai mult de 300 de spectacole live în cei 25 de ani de istorie, a avut o carieră în care a fost inclus în gama de mai mult de 40 locale și internaționale, festivaluri de rock și a primit mai mult de 20 de nominalizări și premii pentru cel mai bun baterist, cea mai bună interpretare live și cel mai tehnic instrumental / act. De la caseta demo Light Of Truth din 1994 până la Decade of Metal EP din 2004 și Resurrection EP din 2013, stilul lui Taine a evoluat și s-a îmbogățit cu spectacole multimedia cu proiecții video sincronizate live care însoțesc performanța scenică.
The White wall este o poveste progressive metal care a inceput pe litoralul romanesc al Marii Negre in 2009 si este asociata cu genuri precum Progressive Metal, Metalcore si Melodic Metal. FFN (formula Fara Nume) este numele unei trupe romanesti fondata in 1971 la Clubul Colegiului de arhitectura din Bucuresti.
Am susținut concerte în toată țara și am cântat cu trupe precum SFNX, Iris Progresiv ™. Cu toții am început să găsim nume pentru trupa noastră trecând prin sute de nume, dintre care unele nu ne-au plăcut.
În 1968, o mică descoperire a avut loc atunci când muzica nu putea fi numită rock, ei numindu-i trupe de chitară electrică (formații de chitare electrice ). Numai acte precum SFINX, Iris Progresiv (TM), Phoenix, Nicolae Covaci și Mondial au fost permise să înregistreze. Grupurile beat au încercat să se inspire din filme, în special tineri precum Uranus, Cometele și sfinții.
Trupe din toată România au fost înregistrate și au oferit piesele lor ca creații originale. Evaluarea s-a desfășurat în două etape, preselecția fiind făcută de selecția finală a cinci trupe din selecția românească înainte de înscriere, iar platforma pentru program fiind stabilită de juriul internațional. Trupe românești celebre cu muzicieni solo nu sunt cele mai bune trupe românești, dar această listă conține majoritatea celor mai mari trupe din România.
M-am gândit că ar fi o idee bună să scriu un blog despre formațiile românești de metal. După un an de evenimente negative, un sector cultural dificil și perspective incerte pentru 2021, industria profesionistă de muzică și divertisment din România are nevoie urgentă de îndrumare și soluții pentru a face față provocărilor actuale și viitoare. Nu voi scrie despre tot, dar permiteți-mi să continui și să spun ce cred despre primii cinci.
Romanian music export și proiect de antreprenoriat muzical și cultural, susținut de Ministerul Culturii. Agenția de management și booking muzical Overground Music a lansat showroom-ul Overground, o bibliotecă video-on-demand de concerte ale unor trupe românești.
Baba Dochia este o trupă de rock electronic din Sighișoara, cu sediul în Cluj. ZMEi3 este o trupă formată din doi români și doi germani (nu români, ci germani). Solista este soprană și unul dintre membrii trupei a cântat la Opera din Berlin, unul a absolvit cea mai bună școală de muzică din Statele Unite și unul este avocat la Londra, deci aceasta nu este trupa ta medie.
Trupa noastră de jazz țigănesc și formația noastră de muzică etnică interpretează un mix eclectic de muzică populară, muzică țigănească românească și muzică populară. Cu sunetul și aspectul lor distinctiv, ele sunt un plus fantastic pentru orice eveniment. Sunt perfecte dacă căutați ceva special pentru a crea un fundal frumos și de neuitat pentru evenimentul dvs.
Cele două formații au cântat în fața unei mulțimi de peste 200 de studenți și membri ai facultăților, printre care și Midshipmen-ii Academiei Navale Române. Este una dintre cele mai noi trupe ale noastre și este foarte fain că a reușit să câștige atât de mulți fani într-un timp atât de scurt.
În urma spectacolului, Keller a declarat că și-ar dori ca muzicienii români să facă parte din formațiile CNE. După încheierea oficială a concertului, trupele au fost întâmpinate la o recepție care s-a transformat într-un jam session spontan. Muzicieni din ambele țări s-au alăturat cu zâmbete, râsete și aplauze, dezvăluind noi prietenii și legături între cele două națiuni.
Trupele Rock sunt uneori denumite trupe de chitară electrică sau R. O. tendința rock a început cu The Young Ones (1961) în România, un film de lung metraj cu cântărețul Cliff Richard. Muzica a fost considerată inventivă, deși uneori amintea de kitsch.
Muzica populară este cea mai veche formă de muzică românească, pe de o parte, care se caracterizează prin cea mai mare vitalitate a timpului nostru, iar pe de altă parte, sursa dominantă a muzicii culturale și a minciunilor religioase. Gheorghe Zamfir este poate cel mai cunoscut reprezentant al acestei scene din lume la ora actuala, introducand instrumentul popular romanesc, naiul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *